Een fantastisch mooi en gevarieerd nieuwjaarsconcert 2019

Dat was de mening van de bezoekers van ons Nieuwjaarsconcert. Voor een uitverkochte zaal heeft het koor, ensemble, combo en een contryband een prachtig gevarieerd programma gebracht.

Nieuwjaarsconcert 2019

Voor de pauze zong het koor op ingetogen wijze o.a. het Ave Maria en de bekende gospel Wade in the Water. Het ensemble vertolkte een tweetal nummers, waaronder Soon and very Soon. Vervolgens zongen de mannen een drietal Nederlandstalige nummers waaronder het overbekende nummer “Het Dorp” van Wim Sonneveld. Daarna was het de beurt aan de Countryband Lovers and Lions uit Enschede. Het publiek was zeer onder de indruk van deze drie Conservatorium studenten die prachtige harmonieuze country en western songs brachten.

Het laatste blok voor de pauze werd het mannenkoor begeleid door het combo onder leiding van onze vaste pianist Joshua Joseph met het mooie nummer Stay with me till the Morning van Tom Parker, bewerkt door onze dirigent Willem Jan van Asselt en het overbekende Hallelujah, destijds gezongen door Milk and Honey.

Na de pauze stond het programma in het teken van Country en Western. Het toneel was veranderd in een Saloon, de mannen hadden een metamorfose ondergaan en hadden zich getooid in heuse cowboy kleding. In een wervelende show werden met verve de nummers uit die bewogen periode gebracht.

Nieuwjaarsconcert 2019

Het koor zong als eerste het beroemde nummer Poor Lonesom Cowboy en Old Man River. Ook het ensemble wist het publiek te boeien met o.a. Home on the Range. Lovers and Lions brachten met hun prachtige stemmen een aantal country en Western nummers.

Nieuwjaarsconcert 2019

De show eindigde met het nummer Take me Home, Country Roads van John Denver, gezongen door het mannenkoor en begeleidt door het combo.

Voorzitter Johan Smit bedankte alle medewerkers die aan dit schitterend concert hebben bijgedragen. Een groot compliment aan onze muzikaal leider Willem Jan van Asselt die dit mooie concert tot een goed einde heeft gebracht. Ook presentatrice Ans Winkels werd bedankt voor de wijze waarop ze ons door het programma heeft geleid. Al met al een zeer geslaagd concert waarin het Nijverdals Mannenkoor heeft aangetoond wat ze allemaal in hun mars hebben.

Nieuwjaarsconcert 2019