Nieuwjaars-jubileumconcert NMK

Nieuwjaarsconcert 2015

Dat een avond met als hoofdmoot Mannenkoorzang afgewisseld met muziek van een ander genre nog steeds attractief kan zijn heeft het Nijverdals Mannenkoor op zaterdag 10 januari 2015 laten horen en zien. In een volledig uitverkocht ZINiN theater is het koor er opnieuw in geslaagd de bezoekers een programma voor te schotelen waarin muzikale variatie de sleutel vormde tot een bijzonder sfeervolle avond.

Het koor startte met de Kosakenpatrouille ondersteund door een trompettiste Ineke Twilhaar en slagwerker Benny Stegemanvan de Eschländerkapel, gevolgd door enkele mooie gedragen zangnummers uit “Die Zauberflöte”. Koorlid Vincent Broeks vertolkte daarin een gebalanceerde en met gevoel gezongen solo. De mannen van het koor presenteerden vervolgens met plezier en gedrevenheid een tweetal zeemansliederen. In het laatste blok voor de pauze kwamen Ierse ballades aan bod en ook daar bleek dat de zangers zich goed hadden voorbereid. De nummers werden grotendeels “uit het hoofd” gezongen en dat kwam de presentatie zeker ten goede. In dat deel werd de solo in t’Is the last Rose of Summer gezongen door de dames Anneke en Irma Jansen, dochters van koorlid Egbert Jansen, en dat was een uitstekende keus van de concertcommissie van het koor.

Nieuwjaarsconcert 2015

Het ensemble uit het koor presenteerde totaal 4 nummers die, gehoord het applaus, door het publiek werden gewaardeerd. Adrie Boerrigter nam daar een tweetal solo’s voor zijn rekening en deed dat met verve.

Verdere variatie in de muziekavond kwam van pianist Gezinus Veldman en de Eschänderkapel.

Gezinus begeleidt al meer dan 25 jaar het koor bij de Nieuwjaarsconcerten en te horen en zien is dat koor en Gezinus bij elkaar passen. Het vaak virtuoze spel van pianist Veldman werd bijzonder door de aanwezigen gewaardeerd. Verder begeleidde Gezinus, Anneke en Irma bij hun vertolking van Die Schwestern van Brahms en ook dat kwam uitstekend voor het voetlicht.

De Eschländerkapel liet een ander onderdeel van muziek horen, en dat paste zeker in de verscheidenheid van de avond. De blaaskapel heeft bijzondere reputatie in binnen- en buitenland en dat was aan de zeer goed uitgevoerde nummers te horen. De muzikanten zorgden voor een goede sfeer waarbij de bezoekers werden uitgenodigd mee te klappen en deinen.

Nieuwjaarsconcert 2015

Het Nijverdals Mannenkoor besloot de avond met een aantal medleys uit Blume von Hawai, waarbij de koorleden Leo Kleinjan en Vincent Broeks en de zusjes Anneke en Irma de solo’s voor hun rekening namen. Good old Leo liet vooral bij “Frage dein Herz” horen dat hij door voordracht en stemgeluid nog steeds het publiek weet te bespelen.

Wat verder opviel was het erg goed verzorgde geluid en licht in het ZINiN theater waarvoor Gerwin en Leo tekenden en de prima achtergrondbeelden door Martijn uitgezocht en gepresenteerd. Ladyspeaker Nicole leidde de artiesten en het publiek door de avond en deed dat met elan en gepaste humor. Zij voelde de sfeer van de avond goed aan.

Tot slot. Toen dirigent Willem Jan van Asselt begin november 2014 op zijn vakantieadres werd gevraagd om de dirigentstok van het Nijverdals Mannenkoor over te nemen en het koor naar het Nieuwjaarsconcert te leiden zal hij best even nagedacht hebben. Maar Willem Jan is de uitdaging aangegaan en met succes. In korte tijd heeft hij door zijn plezierige manier van repeteren de zangers zodanig richting kunnen geven dat het Nijverdals Mannenkoor kan terugzien op een uitermate geslaagd Nieuwjaars-Jubileumconcert 2015.

Nieuwjaarsconcert 2015

 

[sc_embed_player fileurl=”https://www.nijverdalsmannenkoor.nl/wp-content/uploads/2015/01/NMK-2015-Deel-1-02-Aria-en-Priesterkoor.mp3″] Beluister hier het NMK – Aria & Priesterkoor

[sc_embed_player fileurl=”https://www.nijverdalsmannenkoor.nl/wp-content/uploads/2015/01/NMK-2015-Deel-1-08-The-Longest-Time.mp3″] Beluister hier het NMK Ensemble – For the longest time

[sc_embed_player fileurl=”https://www.nijverdalsmannenkoor.nl/wp-content/uploads/2015/01/NMK-2015-Deel-1-14-Its-The-Last-Rose-of-Summer.mp3″] Beluister hier het NMK & Anneke en Irma Jansen – The last rose of summer

[sc_embed_player fileurl=”https://www.nijverdalsmannenkoor.nl/wp-content/uploads/2015/01/NMK-2015-Deel-1-16-Down-by-the-Sally-Gardens.mp3″] Beluister hier het NMK – Down by the sally gardens