Korenfestival 18 april 2015

Korenfestival 2015
Als onderdeel van de festiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum heeft het Nijverdals Mannenkoor op zaterdag 18 april 2015 een Korenfestival gehouden. Twaalf koren uit Nijverdal en directe omgeving namen deel aan het groots opgezette muziekfestijn. Op twee tegenover elkaar geplaatste podia volgde een bonte stoet van zangkoren met diverse zangstijlen elkaar in een mooi tempo op. Elk koor had 25 minuten gelegenheid om zich te profileren en 5 minuten daarna stond een volgend koor op een ander podium al weer gereed om de zangkunsten te laten horen.

Dat er na een koor met voornamelijk geestelijk/religieuze liederen een uitvoering volgt van zangeressen met een Aziatisch repertoire geeft een mooie afwisseling.
Korenfestival 2015
Enige zanggezelschappen presenteerden hedendaagse populaire muziek en/of nummers met gospelachtergronden. Het Nederlandse lied was te horen en ook de Shantysongs kwamen aan bod. Kortom voor elke zangliefhebber wat wils.

Het hoogtepunt van de zangdag was zonder twijfel het optreden van het speciaal voor deze dag samengestelde projectkoor van het Nijverdals Mannenkoor. Veel kleinkinderen, kinderen en echtgenotes van de zangers lieten van zich horen in een drietal nummers gezamenlijk met “de opa’s” van het koor. Lichte /jonge zangstemmen klonken helder in Do-re-mi, M’n Opa en het afsluitende Love shine a light.
Korenfestival 2015
Dat tezamen met de sonore mannenklank gaf een verrassend effect. Het enthousiasme spatte er van af. De op dat moment propvolle zaal was zichtbaar en hoorbaar onder de indruk van de zangpresentatie van het projectkoor. De toehoorders trakteerden de zangeressen en zangers op een klaterend applaus. Wellicht moest enige oma of opa een traantje wegpinken.

Dat het al weer voor de vierde keer was dat het festival werd gehouden was goed te merken. De Jubileumcommissie van het koor had tezamen met een aantal mannen uit het koor de organisatie van de dag strak en toch plooibaar in de hand. De deelnemende koren toonden zich zeer tevreden. Greetje Nekkers leidde de bezoekers en de koren professioneel en soepel door het programma en de dag.

Tijdens het festival werd er een doorlopende verloting gehouden. Aan het eind van de avond kon er door voorzitter Johan Smit een cheque van € 1.005,- , als opbrengst van de verloting, worden uitgereikt aan voorzitter Piet Hofman van De Voedselbank Nijverdal. De heer Hofman toonde zich daarmee erg tevreden.
Korenfestival 2015

Dat het Korenfestival een bekende plaats inneemt in zangminnend Nijverdal bleek ook door de grote belangstelling. Het Centrum was doorlopend zeer goed bezet. En als zangers/zangeressen elkaar ontmoeten en beluisteren is er al snel harmonie en (h)erkenning. Tot slot, hulde aan allen die hebben meegewerkt om het Korenfestival tot een prachtig muziekfeest te maken.

Bekijk hieronder enkele foto’s van het Korenfestival 2015.