Een fantastisch mooi en gevarieerd Nieuwjaarsconcert 2018

Dat was de mening van de bezoekers van ons Nieuwjaarsconcert. Voor een uitverkochte zaal op zaterdag en volle bezetting tijdens de try-out op vrijdag heeft het koor, het ensemble, het projectkoor en combo een prachtig gevarieerd programma gebracht. Het was een feest van herkenning zowel voor als na de pauze.

Het koor zong op ingetogen wijze het Ave Verum van Mozart. Ook het overbekende Stay With Me Till The Morning en Anthem For The World van Tom Parker in een bewerking van onze dirigent Willem Jan van Asselt werden met veel enthousiasme ontvangen. Het ensemble zong vervolgens een viertal nummers, waaronder het bekende nummer Old en Wise van The Alan Parsons Project.

Daarna was het combo aan de beurt. Pianist Sander Knuiman, gitarist Jan Niewold en percussionist Peter Deiman brachten onder ander een ode aan Chuck Berry. Wij als Nijverdals Mannenkoor zijn er best trots op dat wij voor de muzikale begeleiding over zo’n professioneel combo kunnen beschikken. Het programma voor de pauze werd afgesloten met twee overbekende nummers n.l. Het Halleluja van Leonard Cohen en Bridge Over Troubled Water van Paul Simon.

 Nieuwjaarsconcert 2018

Na de pauze stond het programma in het teken van de muziek uit de jaren 60 en 70. Het koor had een ware metamorfose ondergaan. Getooid met pruiken en flowerpower attributen werden de bezoekers getrakteerd op een wervelende show met prachtige nummers uit die bewogen periode.

Het ensemble zong een medley van Queen, met o.a. We Will Rock You en We are the Champions. Vervolgens vertolkte het koor een tweetal Nederlandstalige nummers zoals Het Dorp van Wim Sonneveld en Avond van Boudewijn de Groot. Ook Yesterday van The Beatles, On Top of the World van The Carpenters en Pianoman van Billy Joël werden met verve door het koor gezongen.

 Nieuwjaarsconcert 2018

Vervolgens was er de presentatie van het projectkoor. Maar liefst 23 mannen zijn in september j.l. de uitdaging aangegaan om in een aantal repetities vier nummers in te studeren en deze vervolgens te laten horen op het Nieuwjaarsconcert. De mannen hebben een uitstekende prestatie geleverd en hebben met ongelooflijk veel enthousiasme vier nummers gezongen van o.a. The Beatles, The Carpenters en het Testament van Boudewijn de Groot. Een ovationeel applaus was hun deel.

 Nieuwjaarsconcert 2018

Het concert werd afgesloten met een tweetal nummers, te weten Amazing Grace en Mull of Kintyre, begeleidt door een doedelzakspeler.

Voorzitter Johan Smit bedankte alle medewerkers die aan dit schitterende concert hebben bijgedragen en vooral onze muzikaal leider Willem Jan van Asselt werd in het zonnetje gezet en gecomplimenteerd over de wijze waarop hij dit concert muzikaal tot een goed einde heeft gebracht. Ook presentatrice Ans Winkels werd bedankt voor de wijze waarop ze ons door het programma heeft geleid.

Al met al een zeer geslaagd concert en het was nog lang gezellig in de foyer van het theater ZINiN.