Het Repriseconcert was een succes

“Het Centrum” in Nijverdal was op 8 februari j.l. het decor van het extra uitvoering van het Nieuwjaarsconcert van het Nijverdals Mannenkoor. Na het snel uitverkochte Nieuwjaarsconcert in het ZINiN theater, waarbij wij veel geïnteresseerden moesten teleurstellen, zijn wij er best een beetje trots op dat er voor dit extra concert zoveel belangstelling was. Een volle zaal heeft genoten van de mannenzang en de begeleidende muziek.

Voor de pauze bracht het mannenkoor en het ensemble mooie en ingetogen nummers. Gospel, maar ook nederlandstalige liederen werden werden met verve vertolkt. Nummers van Tom Parker met ondersteuning van het combo vielen erg in de smaak bij het publiek. Intermezzo’s werden verzorgd door onze vaste pianist Joshua Josef en een duo met dirigent Willem Jan van Asselt. Het bekende Hallelujah van de band Milk en Honey was het sluitstuk van het eerste gedeelte van het concert.

Na de pauze stond het programma in het teken van Country en Western. De mannen, getooid in heuse cowboy kleding brachten het publiek in de sfeer van die bewogen periode. Veel bekende nummers zoals Take me Home, Country Roads van John Denver passeerden de revue. Als toegift zongen de mannen, begeleid door het combo, het beroemde nummer “Bridge over Trouble Water van Simon en Garfunkel.

Voorzitter Johan Smit bedankte Willem Jan van Asselt voor zijn voortreffelijke muzikale leiding en Ans Winkels voor haar presentatie. Ook het combo onder leiding van Joshua Joseph kreeg een warm applaus voor hun medewerking en Martijn Smit voor de prachtige beeldpresentatie.
Al met al een zeer geslaagd reprise concert.