Nieuwjaarsconcert 2020

Op zaterdag 11 januari heeft het Nijverdals Mannenkoor het, inmiddels traditionele maar voorlopig laatste, nieuwjaarsconcert gehouden in een volledig uitverkocht Centrum te Nijverdal. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd concert met louter positieve reacties vanuit een zeer enthousiast en meelevend publiek.

Het thema van deze avond was: “Our Favorite Popsongs” met nummers van The Rolling Stones, The Beatles en Queen. Medewerking werd verleend door het mannenkoor met eigen solisten, het Ensemble en een combo bestaande uit toetsenist Joshua Joseph, gitarist Stephan Mars, bassist Wim Valk en drummer Erik Schreurs. Het geheel werd aan elkaar gepraat door manspeaker Stef Broeks.

We zijn het concert gestart met een gezamenlijk binnenlopen van de zaal onder het zingen van Dona Nobis Paciem, hetgeen zeer in de smaak viel. Verder bestond het programma voor de pauze uit ingetogen klassieke nummers  zoals het gospellied He’s The Lilly Of The Vally (met solo van Johan Smit) en een blokje Ierse/populaire muziek met o.a. Amazing Grace, Bridge Over Troubled Water en het huisnummer van het koor Hallelujah van Leonard Cohen.

Na de pauze stond het concert volledig in het teken van Stones, Beatles en Queen. Beroemde nummers als As Tears Go By, Paint It Black, Blackbird, Love Of My Life en een Queen Medley kwamen voorbij. De mannen hadden zich hierbij aangepast in een jaren 60/70 outfit. Daarnaast was er na de pauze ruim aandacht voor het projectkoor met een spetterend optreden, waarbij een aantal nummers, zoals een Beatles Medley, een Tribute To Queen, Angie en The Last Time van de Stones met veel enthousiasme ten gehore werden gebracht. Knap zoals het projectkoor deze nummers in korte tijd onder de knie heeft gekregen o.l.v. onze dirigent Willem Jan van Asselt, ook het publiek wist deze bijdrage zeer te waarderen. Het concert werd afgesloten met alle medewerkenden met het prachtige lied Hey Jude van the Beatles, waarbij ook het publiek met volle overgave meezong.

Al met al was het een prachtige, onvergetelijke avond. Mocht u nu denken, wat jammer dat ik dit allemaal gemist heb, er komt een herkansing op zaterdag 29 februari om 20.00 uur in de Oale Grieze te Hellendoorn als het Nijverdals Mannenkoor een compilatie van al deze nummers ten gehore brengt met medewerking van het combo.


Foto’s door JS-Joseph Photography