Nieuwjaarsconcert opnieuw groot succes

Het Centrum was met 350 bezoekers uitverkocht bij het Nieuwjaarsconcert van het Nijverdals Mannenkoor op zaterdag 7 januari 2012. En de toehoorders kregen waar voor hun geld. Op het thema “Love and Marriage” presenteerden de mannen, onder deskundige en prima leiding van dirigent Henk Swart, een heel gevarieerd programma.

In een bijna donkere zaal werd begonnen met een drietal spirituele liederen die zeer gevoelig ten gehore werden gebracht. De sfeer zat er direct in.

NJC 2012

In het blok daarna van drie Engelstalige liederen die o.a. de grootheid van de Schepping weergeven liet het koor een goede afwisseling in sterkte horen, een mooi geheel van stemmen. Het ensemble van het koor vertolkte vervolgens een Engels en een Duits volkslied. Mooi en in balans gezongen.
De beide intermezzo’s van pianist Gezinus Veldman getuigden van klasse. Zeer muzikaal en verrassend. Een genot voor het publiek.

Voor de pauze presenteerde het koor nog een zestal nummers die ook weer te maken hebben met liefde voor mens, dier en natuur. Ook hier bleek dat de zangers plezier hadden in hun presentatie. Tussendoor liet het ensemble het bekende nummer “The Lion sleeps tonight” horen.

In het tweede deel van het concert begon het NMK met een viertal bekende love-songs als “Love me Tender” en het meeslepende “Love changes everything”. En met name bij het laatste nummer lieten de mannen zich overtuigend horen. Het ensemble had het zich niet gemakkelijk gemaakt door de presentatie van een drietal opnieuw gearrangeerde nummers als b.v. “Lucky Lips”. Niettemin werd er met overtuiging gezongen en was het geheel grotendeels ruim voldoende in balans.

NJC 2012

Als laatste bracht het koor een potpourri onder de naam “Maske In Blau” voor het voetlicht. Het was te merken dat de zangers deze nummers graag ten gehore brengen. Mooi en in stijl werden de verschillende nummers gezongen besloten met het bekende “Im weissen Rössl”. Aan het klaterende applaus van het publiek was te merken dat ook de aanwezige bezoekers deze muziek erg waarderen.

Het concert werd besloten met het dit jaar ontstane “Nijverdallied”. Tezamen met componist/gitarist/zanger Jan Niewold en zangeres Odilla Manuhua werd door het NMK het “Nijverdal mijn Nijverdal, Gouden hart in ’t Reggedal, enz.” als afsluiting van de avond gepresenteerd, waarbij het refrein door het publiek van harte werd meegezongen.

De waardering van de bezoekers was zeer positief: een concert met een grote afwisseling en goed en met enthousiasme gepresenteerd door het Nijverdals Mannenkoor. Sommigen noemden het zelfs als vanouds.

NJC 2012


IS ZINGEN IN HET NIJVERDALS MANNENKOOR IETS VOOR U?
Wij repeteren elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in ’t Achterom, achter de RK-kerk. U kunt zich ook melden via secretaris@nijverdalsmannenkoor.nl of tel. 616825.